Ceaiul Verde - actioneaza asupra organismului asemanator agentilor antiinflamatori, antiseptici si antivirali. Astfel, potrivit studiilor beneficiile aduse sanatatii de catre ceaiul verde constituie o lunga lista alcatuita din: prevenirea cancerului, bolilor cardiovasculare (mai ales infarctul miocardic), hipercolesterolemiei, artritei reumatice, intarirea sistemului imunitar si pierderea in greutate. De asemenea, ceaiul verde contine mineralul numit fluor care previne aparitia afectiunilor cavitatii bucale, si intareste smaltul dintilor, prevenind astfel aparitia cariilor.
Adjuvant in:
-Ajuta la pierderea in greutate - contribuie la arderea grasimilor si caloriilor, creste rata metabolica.
-Este eficient si pentru detoxifierea organismului si prevenirea aparitiei ridurilor premature.
-Scade riscul aparitiei cancerului - cancer mamar, cancer pulmonar, cancer de colon, cancer de piele, tumora cerebrala, cancer cervical, cancer ovarian, cancer hepatic, cancer esofagian, mezoteliom, cancer stomacal, azbestoza etc.
-Previne aparitia bolilor cardiovasculare - hipercolesterolemia, hipertensiune arteriala, infarct miocardic.
-Stimuleaza activitatea cerebrala protejand impotriva aparitiei afectiunilor specifice - tulburari de memorie, Alzheimer, Parkinson dar stimuleaza si productia de tianina (molecule care cresc performantele medicale).
-Intareste sistemul imunitar - previne astfel aparitia gripei, intoxicatiilor alimentare, pneumoniei, tuberculozei, cariilor dentare, racelilor, candidei, dizenteriei, meningitei, infectiei cu Helicobacter pylori etc.
-Ajuta la ameliorarea diferitelor afectiuni: acnee, alergii, anemie, cataracta, diabet tip 1, diabet tip 2, gastrita, glaucom, insuficienta renala, distrofie musculara, rozaceea, apneea de somn, stres, artrita reumatoida etc.
Mod de preparare: Se face o infuzie din 3 lingurite de plante şi 750 ml apă, când apa dă în clocot se pun plantele, se opreşte din fiert, se acoperă şi se lasă la răcit 15-20 de minute.
Mod de administrare: Se beau 3 cani pe zi, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale.