Promotiile sunt valabile in limita stocurilor disponibile.

Beneficiile necunoscute pentru sănătate ale Gălbenelelor

Beneficiile necunoscute pentru sănătate ale Gălbenelelor
 Deși floarea nu este exotică sau romantică precum orhideele sau trandafirii, gălbenelele cu siguranță au farmecul lor pentru festivități. Fie că este vorba de o ceremonie religioasă, o nuntă sau orice altă ocazie – aceste flori își fac simțită prezența. Cu toate acestea, utilizările florilor de gălbenele se extind mult dincolo de decor, deoarece aceste flori sunt un adevărat tezaur de sănătate și bunăstare.

Practicienii străvechi în medicina pe bază de plante  vorbeau foarte bine despre utilizările florilor de gălbenele timp de mii de ani și acum, știința medicală recunoaște, de asemenea, beneficiile lor pentru sănătate. Această floare obișnuită de casă conține atât de mult în ea și totuși, oamenii știu atât de puțin despre ea. Aici, vă spunem istoria și uimitoarele utilizări medicinale ale gălbenelelor.

O PRIVIRE ASUPRA TRECUTULUI GĂLBENELELOR
Primul caz cunoscut de utilizare a gălbenelelor a fost de către poporul aztec, care atribuia proprietăți magice, religioase și medicinale gălbenelelor, cunoscute medical ca Calendula Officinalis. Prima mențiune a florii ca o iarbă sau medicament este considerată a fi în De La Cruz-Badiano Aztec Herbal din 1552, unde a fost folosită pentru a trata sughițul și efectele secundare ale loviturii de fulger.

Grecii antici o foloseau în alte scopuri, cum ar fi colorantul alimentar, machiajul, vopseaua pentru țesături și decorul. Egiptenii antici o foloseau pentru a-și reîntineri pielea și ca garnitură culinară. Indienii văd aceste flori ca fiind festive și sunt adesea văzute la nunți și ritualuri religioase. Cu toate acestea, Ayurveda merge dincolo de apelul vizual și listează multe beneficii pentru sănătate.

UTILIZĂRILE FLORILOR DE GĂLBENELE ACASĂ
Plantele de gălbenele pot fi ușor cultivate acasă dacă aveți propria grădină sau ghivece de flori, cu soare moderat și sol fertil. În timp ce funcționează ca o plantă decorativă pentru grădină, petalele sunt extrem de practice și pot fi folosite în gătit și, de asemenea, pentru a face ceaiuri. Desigur, cultivarea propriei gălbenele poate fi destul de impracticabilă pentru majoritatea dintre noi, așa că este mult mai convenabil să utilizați ulei de gălbenele sau balsamuri și unguente care conțin uleiul. Încă mai bine, puteți beneficia de toate avantajele florilor de gălbenele cu tincturi și capsule care conțin ingredientul.
De asemenea, ar trebui să țineți cont de faptul că pentru a experimenta cu adevărat utilizările medicinale ale gălbenelelor enumerate mai jos, trebuie să fiți consecvent și răbdător în utilizarea acestora. În timp ce unele condiții, cum ar fi bolile de piele, răspund destul de repede, alte condiții pot necesita mai mult timp.

BENEFICII
Gălbenelele au fost foarte apreciate de-a lungul secolelor, deoarece proprietățile lor medicinale vindecau o serie de afecțiuni și boli de sănătate. Iată câteva dintre proprietățile și utilizările medicinale comune ale lor.

1. Antiseptic / Anti-inflamator natural:
 În timpul Războiului Civil American și al Primului Război Mondial, gălbenelele au fost folosite ca antiseptice pe răni. Principalul compus găsit în floare, triterpenoidele, este în mod natural anti-inflamator și anti-edematos.

2. Proprietăți antioxidante:
Uleiul de gălbenele este o sursă excelentă de antioxidanți care ajută la combaterea toxinelor și a substanțelor chimice rătăcite din corp. Este bogat în carotene și carotenoizi – cei doi compuși responsabili pentru culoarea radiantă a florii și multe dintre proprietățile sale medicinale. Acești compuși acționează, de asemenea, ca precursori pentru producția de vitamina A antioxidantă.

3. Vindecarea pielii:
Poate cea mai populară utilizare a gălbenelelor, de la vremuri străvechi până în zilele noastre, ar fi pentru vindecarea pielii de răni, arsuri, iritații, mâncărimi, mușcături și umflături. Studiile spun că gălbenelele au capacitatea de a promova creșterea țesuturilor noi și sănătoase, de a crește fluxul sanguin către zona afectată, de a hidrata pielea uscată, de a stimula producția de colagen care întărește pielea și de a accelera procesul de reparare a pielii. Aceste beneficii provin din magia glicoproteinelor și nucleoproteinelor prezente în această floare.

4. Tratarea inflamației oculare:
Cercetările arată că extractul de gălbenele este eficient în tratamentul conjunctivitei și altor inflamații oculare. Extractul demonstrează proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și imuno-stimulante care ajută la reducerea infecțiilor oculare.

5. Soluție pentru durerile în gât:
Calitățile antimicrobiene și antiseptice ale florii sunt eficiente în tratarea durerilor în gât și a ulcerelor bucale. Clătirea cu ceai de gălbenele ajută la calmarea membranelor mucoase ale gâtului și la ușurarea durerii.

6. Tratează infecțiile fungice:
Unul dintre multele beneficii ale florilor de gălbenele care este în mare parte necunoscut este că poate lupta împotriva unor infecții fungice comune, oferind un tratament natural, sigur și eficient. Cercetătorii au descoperit că uleiul din floare a fost capabil să inhibe creșterea a 23 de tulpini de candida, care este responsabilă pentru infecții precum candidoza, infecția cu drojdii și așa mai departe.

7. Luptă împotriva gingivitei:
Aceleași proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene care fac planta eficientă în ameliorarea durerilor în gât pot ajuta, de asemenea, să lupte împotriva infecțiilor gingivale.

8. Ameliorează hemoroizii:
O altă utilizare mai puțin cunoscută a florilor de gălbenele este ca tratament pentru hemoroizi, în special pentru cei sângeroși. Ierburile înflorite pot fi utilizate sub formă de tratamente topice care pot fi aplicate pe regiune pentru a opri sângerarea. Planta este eficientă pentru acest scop deoarece provoacă constracția vaselor de sânge.

9. Ameliorează crampele și indigestia:
 Fie că durerile și crampele abdominale sunt rezultatul menstruației sau indigestiei, te poți baza pe beneficiile florilor de gălbenele pentru ajutor. Eficacitatea lor este probabil legată de efectele antispastice dovedite. Poți folosi petalele florilor pentru a-ți face propriul ceai din plante sau să le consumi sub formă de supliment.

10. Repelent natural pentru insecte:
Majoritatea fermierilor cunosc utilizările florilor de gălbenele ca un pesticid natural și pot fi folosite și pentru a respinge insectele și a preveni mușcăturile de insecte. Spray-urile și unguentele care conțin gălbenele resping în mod natural multe dintre aceste insecte datorită mirosului lor pătrunzător, antioxidanților și uleiurilor volatile.

11. Prevenirea cancerului:
Deși cercetările privind eficacitatea plantei pentru prevenirea cancerului sunt încă insuficiente, acesta este unul dintre cele mai promițătoare utilizări medicinale ale gălbenelelor. Există un interes în această utlizare a gălbenelelor, deoarece un studiu a constatat că extractul de plantă poate activa anumite proteine pentru a distruge celulele canceroase, în timp ce blochează pe cele care pot proteja celulele canceroase.

GĂLBENELE - VITAMINĂ PENTRU OCHI
Gălbenelele au o abundență de nutrienți esențiali care promovează o bună sănătate oculară – luteina. Cunoscută și ca o vitamină pentru ochi, luteina este un antioxidant puternic și esențial care ajută la protejarea împotriva razelor UV și a luminii albastre emise de ecranele laptopurilor și telefoanelor mobile. De asemenea, deține potențialul de a îmbunătăți vederea și poate reduce șansele bolilor oculare legate de vârstă.

Din păcate pentru noi, corpul nostru nu produce luteină de la sine, ceea ce ne face dependenți de alimente pentru a obține o cantitate suficientă din acest nutrient. Dar, din cauza stilurilor de viață agitate și obiceiurilor alimentare inadecvate, nu obținem cantitatea necesară de luteină din alimente. Puținul pe care îl obținem nu atinge pragul de biodisponibilitate ideală. Prin urmare, suplimentele alimentare sunt modalitatea ideală de a obține o cantitate suficientă a „vitaminei pentru ochi”. Și suplimentele pe bază de gălbenele sunt cea mai bună alegere.


La Farmanat Poieni găsești:
  • CEAI  DE GALBENELE 100G-  care poate fi folosit intern: gastrita hiperacidă, ulcer gastroduodenal, refacerea integritații mucoasei gastrice și vaginale, dismenoree,metroragii, colica și calculoza biliară, diskinezii biliare, colecistopatii, prostatită sau  extern  trichomonoza vaginală; plagii, ulcerații, degerături, arsuri, acnee, eczeme, tenuri uscate. 
  • Unguente cu galbenele și alte plante - din plante medicinale naturale 100% fără conservanți, extracte vegetale produse de către Farmanat Poieni. Produsele se prezintă sub forma unor cutii farmaceutice albe de 100 grame.
905ec6507468749e621fafedd470154b-us8

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!